Boornbergummer- sk没tsje succesvol in IFKS-week 2013

Boornbergummer- sk没tsje succesvol in IFKS-week.

Tijdens de IFKS-week heeft het Boornbergummer-sk没tsje De Verandering goed gepresteerd.

Dag 1. Hindeloopen: Zaterdag 3 Augustus vond de start van de competitie plaats.

Bij een aanhalende wind van 4 Bfrt naar in de windkracht 6 ,was het een kwestie van overleven,maar werd in een veld van 16 schepen, toch nog een 10 de plaats behaald.

Eigenlijk zijn deze schepen niet gebouwd om met zo,n wind op 鈥渮ee鈥 te varen.

Dag 2. Stavoren:  Maandag 5 Augustus. Met een licht windje kracht 2-3 werd een  9 de plaats behaald. Er staat voor ons zwaar schip te weinig wind.

Op zich geen verkeerde uitslag,omdat we nog 6 vierkante meter zeil mogen voeren,dus ben je in het nadeel. Eigenlijk hadden we graag een windje rond de 4 bfrt willen hebben.

Dag 3.Heeg:  Dinsdag  6 Augustus .Nu staat er een lekker windje zo rond de 4 bfrt. De start is goed en met een 6 de plaats,zit er een stijgende lijn in. Vooral aan de wind kunnen we goed meekomen, maar door het tekort aan vierkante meters, moeten we het behaalde terrein op de half windse en voor de windse rakken weer prijsgeven.

Dag 4. Sloten: Woensdag 7 Augustus. Op voor ons bekend water en met een lekkere bries,zo rond de 4 bfrt. zetten we de stijgende lijn door en  behalen we een afgetekende  3 de plek.!! De supporter-vrouwen trakteren ons op gebak!!

Dag 5. Echterenbrug: Donderdag 8 Augustus. De wind is ons goedgezind en na een zeer goede start,zetten we de stijgende lijn door, door de eerste plek te bezeilen,hoewel het nog op de finish enorm spannend wordt.

Maar we krijgen  weer gebak.!!

Dag 6. Lemmer 1: Vrijdag 8 Augustus. Na de bovenstaande klasseringen, kan het alleen maar minder.

Maar dat is niet erg,onze week kan al niet meer stuk!!!

Met een windje zo om en nabij de 3 bfrt. komen we niet echt op gang,maar als de wind in de laatste 2 ronden aanhaalt, rukken we weer op, en met een 8e plek nemen dan ook van harte genoegen .

Dag 7. Lemmer 2: Zaterdag  9 Augustus. Ja hoor,het is ons windje  en we kunnen ermee uit de voeten.

Het is  altijd dringen bij de onderste gate, maar we kunnen vrij zeilen, en dat betekent, dat we het weer aan de wind moeten verdienen, en voor-en halfwinds weer wat moeten inleveren.

Het resulteert dan ook in een 4 de plaats, hoewel er nog een gerucht gaat,dat de KL niet reglementair is gestart, en wij dan op de 3 de plaats zouden zijn ge毛indigd.

Later horen we hier niets mee over en kunnen we vaststellen dat op een 6 de plaats in het eindklassement zijn ge毛indigd.

Het doel was handhaven, dit is dus ruimschoots gehaald en ,s Avonds sluiten we de week met een gezellig etentje bij de Chinees af.